Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Za razliku od restorativne stomatologije koja je fokusirana na zdravlje zubi i desni, estetska stomatologija usmjerena je na izgled. Zdrav i blistav osmjeh doprinosi zadovoljstvu vlastitim izgledom što bitno može utjecati na samopouzdanje.

Prilikom svakog tretmana rekonstrukcije, bilo da se radi o ispunima ili ugradnji zuba, posebnu pozornost polažemo tome da ukupni dojam zadovolji estetsku komponentu.

Izbjeljivanje zubi

Postoji nekoliko razloga koji mogu uzrokovati promjenu boje zuba. Razne namirnice, bobičasta voća, pića, kava, cigarete, lijekovi ili genetske bolesti mogu uzrokovati pojavu žutih i smeđih mrlja na zubima. izbjeljivanje zuba je bezbolan tretman kojim se te mrlje mogu ukloniti s ciljem postizanja optimalne bjeline koja zubima daje svježinu i prirodan izgled.


Ljuskice (Veneers)

Zbog jednostavnosti primjene kojom se brzo mogu otkloniti estetske nepravilnosti na zubima čime se postižu zadivljujući estetski rezultati, ljuskice spadaju među najzastupljenije tretmane u dentalnoj medicini.
Riječ je o tankim kompozitnim ili keramičkim nadomjescima koji se postavljaju na prednju površinu zuba, dajući im estetski pravilan, prirodan izgled.

Zahvaljujući velikoj mogućnosti prilagodbe ljuskice se u potpunosti mogu uskladiti s prirodnim zubima što osmjehu daje potpuno prirodan izgled.


Krunice

Za zube zahvaćene većim oštećenjima kod kojih se ispunima ne može postići zadovoljavajući učinak, najbolje rješenje su zubne krunice (navlake) kojima se oštećeni zub može obnoviti.

Krunica prekriva cijeli vidljivi dio zuba a može se ugraditi na korijen prirodnog zuba ako je zdrav ili na implantat, što vraća osnovnu funkcionalnost i prirodan izgled oštećenom zubu.

Radno vrijeme

univ.mag.med.dent. JOSIP PRPIĆ,
dr.med.dent. spec. parodontologije
  • Parni datumi: 13:00 - 20:30 h
  • Neparni datumi: 07:00 - 14:30 h
  • Petak: 07:00 - 14:30 h

+385 (0)31 210 244

Radno vrijeme

LIDIJA PRPIĆ, dr.med.dent.
  • Parni datumi: 07:00 - 14:30 h
  • Neparni datumi: 13:00 - 20:30 h
  • Petak: 07:00 - 14:30 h

  +385 (0)31 202 097